Nyhedsbrev

Nyhedsbrev Forår 2018 i Dansk Håndcykelklub


        Efter en vellykket sæson 2017, har vi allerede taget hul på 2018. Rundt omkring i medlemmernes hjem, bliver der ihærdigt trænet på hometrainere, mens vi ser til at vejret bliver godt nok, til at vi komme på landevejen. Efter et grundigt arbejde med designudtryk, sponsorer og leverandør fik vi leveret Dansk Håndcykelklubs nye outfitt. Derfor kan alle klubbens medlemmer stille til sæsonstart i klubbens nye lækre tøj.

          Kørselstilskud kan kun søges via hjemmesiden, ydes kun ved brug af det nye klubtøj på løbsdagen.

      Yderligere er det planlagt, at få lavet polo T-shirts og hættetrøjer med Dansk Håndcykelklubs logo på og klubben har indkøbt banner til brug ved løb med klubbens logo, vores sponsorer har været med på ideen og købt tilsvarende bannere med deres firmanavn på.

        Årets første arrangement var d. 27-28. januar, “spinningsweekend” i Vejen. Et hold af glade handbikere, kom lørdag formiddag til Vejen fra nær og fjern. Efter frokost buffet, oplæg fra landstræner Jesper Hvalsøe fra Parasport Danmark, som forelagde sæsonplanen for DCU (Dansk Cykelunion) Der blev diskuteret licens, som kræves for at deltage i DCU løb. Klubben overvejer, at medlemmer kan få betalt en en éndagslicens ved deltagelse i DCU's officielle DM. Dansk Håndcykelklub er positive overfor samarbejdet med Parasport Danmark.

Efter oplægget blev der skiftet til cykeltøj, klar i cyklerne, blev der kørt bakker og nedkørsler med instruktion fra Allan Schmidt. Enkelte medlemmer havde medbragt badetøj og svømmebriller, de benyttede sig af en tur i svømmehallen . Et bad og en aftensmad senere, blev der taget hul på årets generalforsamling. På andendagen lå handbikerne klar igen til to timers hårdt arbejde i cyklerne, oprydning, frokost og ikke mindst socialtsamvær med hinanden.

 En vellykket spinningsweekend. Vi ser frem til et gensyn med Vejen Idrætscenter i 2019.

Generalforsamling 2018

Ved dette års generalforsamling blev omdrejningspunktet : Hvordan kan vi fremme håndcykling i Danmark? Anders Themsen takkede af og bestyrelsen kvitterede med tak for et mangeårigt godt samarbejde. Han fik overrakt en flot kurv, med hjemmestrikkede Brøndbysokker og diverse godter.

Bestyrelsen for 2018:

• Formand: Jesper Overgaard

• Kasserer: Mogens Christiansen

• Sekretær: Jane Christiansen

• Bestyrelsesmedlemmer: Jesper Christensen, Leck Lo-Eriksen og Peter Balle

• Suppleant: Jens Bille

 Medlemshvervning blev det store emne på GF . Bestyrelsen får fremstillet en folder, som kan udleveres ved fysioterapeuter og hos vores sponsorer.

  Flere startede med en tur på en lånt cykel, i selskab med en erfaren handbiker. Det medførte medlemskab og masser af træning. Der kan være udfordringer med selve cyklen, tilpasning, træning, transport, samt arrangementer man vil deltage i. Her vil vores snak om mentorordning være perfekt, og i god tråd med klubben, som fungerer på god energi, venskaber og sociale oplevelser.-

- Vi har lavet en plan over, hvor vi rent praktisk skal have opbevaret klubbens prøvecykler rundt omkring i landet, så vi kan tilbyde interessede og potentielle medlemmer en prøvetur. Mentorordningen for nye medlemmer, hvor medlemmer, der har lyst til fx at tilpasse en cykel, cykle en tur med en ny, guide og svare på spørgsmål, kan melde sig til tjeneste. Hvis du er interesseret i at være mentor, så skriv til klubbens mail (handbike.dk@gmail.com), skriv “mentor”

  Gode tilbud og aktiviteter for klubbens medlemmer

- Vi vil fortsætte med at afholde træningssamlinger og løb i Danmark. Derudover klub tur til Berlin Marathon. Klubben booker kørestolsegnet hotel, Mit Mensch i Berlin.

- I år oprettesen en pulje, som har til formål, at fremme medlemmernes deltagelse i klubbens aktiviteter. Et udvalg, af et bestyrelsesmedlem og et par af klubben medlemmer. Udvalget vedtager, hvordan og hvilke arrangementer der kan søges tilskud fx til Egmontskolens Uge 27 ( håndcykling) eller kørselstilskud til løb. Skriv til klubbens mail, hvis du vil med (handbike.dk@gmail.com), emne : Puljeudvalg. Det kører kun cykelsæson 2018, puljen er på 25.000kr

Internationalt cykelløb i Danmark

For at skabe mere fokus på håndcykling i Danmark, fremlagde Jesper Overgaard forslag om afholdelse af Langeland Handbike Open, som et internationalt løb efter DCU og UCI's(International Cykel Union ) regulativer. Div. godkendelser, hoteller og hjælpere er tænkt ind.

 De Europæiske håndcykelklubber modtager i løbet af foråret invitation til Langeland Handbike Open 2018.

  Dansk Håndcykelklub afholder i 2019 et EHC løb (Europæisk Håndcykel Union). Det vil give opmærksomhed både indenlands og udenlands. For EHC-løb (international klassificeret cykelløb) gælder det, at der samles point, som eliten skal bruge for at deltage ved PL .

Øvrige tiltag:

Ved Rehabmessen i Bella Centeret onsdag d. 16. maj vil håndcykling blive fremvist i aktivitetsområdet, der bliver kørt en kort spinningstræning, for at tiltrække opmærksomhed. Mulighed for at prøve cyklerne og et kort oplæg om håndcykling. Der er mulighed for at stille spørgsmål.

Til denne event vil der være brug for medlemmer, som har hometrainere og mulighed for at være tilstede onsdag eftermiddag.   Kontakt Leck Lo: 27 300 602 – Leck6@hotmail.com

Ry Outdoor

Der afholdes et event i weekenden d. 18-20. maj

Motionsløb for håndcykler d. 20. maj. Kl 13:30. En lettere kuperet, delvist afspærret rundstrækning på 3 km i Ry by. Ved deltagelse til løbet er der briefing kl 11:30

Kontakt Peter Balle: 50 58 59 63 – peter1969@gmail.com

Tirsdags træning på Amager.

Tirsdage i nogle perioder i løbet af sommeren arrangeres fællestræning. Træningsplanen vil blive offentlig gjort på klubbens facebook side. Der vil kun blive kørt når vejret er godt; aflysning vil annonceres på facebook.Kontakt Leck Lo: 27 300 602 – Leck6@hotmail.com

Årets kommende arrangementer.

10. Maj - Tour de Kongelunden Kr. Himmelfarts ferien - LHIF Sjælland

20. Maj - Ry Outdoor

26. Maj fra kl. 11 til 15 - Træningssamling på Flyvestation Værløse - SUNRISE MEDICAL er vært.

3. Juni Træningssamling i Nibe - vært WOLTURNUS ( ekstra tilbud: lørdagshygge med spisning og overnatning, fælles morgenmad og mulighed for at starte cykelturen fra Svenstruphøj 116, og det koster gratis Mogens og Jane

7. Juni - Langeland Handbike Open - Dansk Håndcykelklub

29. Juni - DM i Nysted, Guldborgsund. - Dansk Cykel Union

7. Aug - Stevns Rundt - SCM (Stevns Cykel Motion), Kontakt Jens Bille

21.Aug   - Træningssamling på Sjælland - vært WOLTURNUS

9. Sep - Klubmesterskab på Jyllandsringen - Dansk Håndcykelklub

16. Sep - Berlin Marathon - Klubtur - Dansk Håndcykelklub